Három színű kalács recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tasak puncs pudingpor
- 2 ek kakaó
Elkészítése:
Kivajazunk, kilisztezünk egy őzgerinc formát (vagy püspökkenyér formát). A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felverjük a tojásfehérjéket az apránként hozzáadagolt 4 evőkanál cukorral. Alaposan kikeverjük a margarint, a maradék cukrot, a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Összevegyítjük a többi hozzávalóval úgy, hogy felváltva adagoljuk a sütőporos lisztet, s a felvert tojásfehérjét a cukros-margarinos-tojássárgájás krémhez.
Három részre szedjük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót.
A tésztát a formába tesszük úgy, hogy alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. 180 fokos sütőbe tesszük. Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot (160 fok), és készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész.
Kicsit hagyjuk hűlni, csak ezután borítsuk ki a formákból. Cukorral megszórhatjuk, vagy csokival bevonhatjuk, de anélkül is kiváló kalácsféle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

