Három színű kalács recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tasak puncs pudingpor
- 2 ek kakaó
Elkészítése:
Kivajazunk, kilisztezünk egy őzgerinc formát (vagy püspökkenyér formát). A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felverjük a tojásfehérjéket az apránként hozzáadagolt 4 evőkanál cukorral. Alaposan kikeverjük a margarint, a maradék cukrot, a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Összevegyítjük a többi hozzávalóval úgy, hogy felváltva adagoljuk a sütőporos lisztet, s a felvert tojásfehérjét a cukros-margarinos-tojássárgájás krémhez.
Három részre szedjük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót.
A tésztát a formába tesszük úgy, hogy alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. 180 fokos sütőbe tesszük. Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot (160 fok), és készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész.
Kicsit hagyjuk hűlni, csak ezután borítsuk ki a formákból. Cukorral megszórhatjuk, vagy csokival bevonhatjuk, de anélkül is kiváló kalácsféle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »