Három színű kalács recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tasak puncs pudingpor
- 2 ek kakaó
Elkészítése:
Kivajazunk, kilisztezünk egy őzgerinc formát (vagy püspökkenyér formát). A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felverjük a tojásfehérjéket az apránként hozzáadagolt 4 evőkanál cukorral. Alaposan kikeverjük a margarint, a maradék cukrot, a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Összevegyítjük a többi hozzávalóval úgy, hogy felváltva adagoljuk a sütőporos lisztet, s a felvert tojásfehérjét a cukros-margarinos-tojássárgájás krémhez.
Három részre szedjük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót.
A tésztát a formába tesszük úgy, hogy alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. 180 fokos sütőbe tesszük. Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot (160 fok), és készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész.
Kicsit hagyjuk hűlni, csak ezután borítsuk ki a formákból. Cukorral megszórhatjuk, vagy csokival bevonhatjuk, de anélkül is kiváló kalácsféle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

