Három színű kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak puncs pudingpor
  • 2 ek kakaó

Elkészítése:

Kivajazunk, kilisztezünk egy őzgerinc formát (vagy püspökkenyér formát). A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felverjük a tojásfehérjéket az apránként hozzáadagolt 4 evőkanál cukorral. Alaposan kikeverjük a margarint, a maradék cukrot, a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Összevegyítjük a többi hozzávalóval úgy, hogy felváltva adagoljuk a sütőporos lisztet, s a felvert tojásfehérjét a cukros-margarinos-tojássárgájás krémhez.

Három részre szedjük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót.

A tésztát a formába tesszük úgy, hogy alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. 180 fokos sütőbe tesszük. Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot (160 fok), és készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész.

Kicsit hagyjuk hűlni, csak ezután borítsuk ki a formákból. Cukorral megszórhatjuk, vagy csokival bevonhatjuk, de anélkül is kiváló kalácsféle.