Hamburger zsemle recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A mikróban a lisztet egy kicsit előmelegítjük a tálban, amiben kelesztjük .
Beletesszük a cukrot, sót, és jól átkevergetjük, aztán a közepébe beleöntjük a langyos tejet, rámorzsoljuk az élesztőt, és még egy csipet cukrot szórunk az élesztőre.
Amikor habos, azaz megkelt az élesztő, beletesszük a tojást, a kefirt, az olajat, és jól összegyúrjuk az egészet. (én kb. 5 percig gyúrom).
Konyharuhával betakarva meleg helyen megkelesztjük bőven a duplájára.
Amikor megkelt, kivesszük a tálból, és újra átgyúrjuk 8 felé osztjuk, nekem kb. 11-12 dekásak ilyenkor a gombócok.
2 tepsit picit átolajozunk, hogy ne ragadjon bele, és a gombócokat, amiket újra jól átgyúrtam belehelyezzük. Picit bevágjuk a tetejét késsel, de csak a díszítés miatt (nem fontos), és újra kelesztjük, bőven a duplájára.
Amikor megkelt, átkenjük felvert tojással, ízlés szerint lehet szezámmaggal is megszórni, és mehet a sütőbe. A sütési idő is sütő függő, lehet többször ránézni, akár a sütő ajtót kinyitva is, és amikor úgy látjuk, hogy elég piros, akkor kész. sütés 180 fokon
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

