Hamburger zsemle recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A mikróban a lisztet egy kicsit előmelegítjük a tálban, amiben kelesztjük .
Beletesszük a cukrot, sót, és jól átkevergetjük, aztán a közepébe beleöntjük a langyos tejet, rámorzsoljuk az élesztőt, és még egy csipet cukrot szórunk az élesztőre.
Amikor habos, azaz megkelt az élesztő, beletesszük a tojást, a kefirt, az olajat, és jól összegyúrjuk az egészet. (én kb. 5 percig gyúrom).
Konyharuhával betakarva meleg helyen megkelesztjük bőven a duplájára.
Amikor megkelt, kivesszük a tálból, és újra átgyúrjuk 8 felé osztjuk, nekem kb. 11-12 dekásak ilyenkor a gombócok.
2 tepsit picit átolajozunk, hogy ne ragadjon bele, és a gombócokat, amiket újra jól átgyúrtam belehelyezzük. Picit bevágjuk a tetejét késsel, de csak a díszítés miatt (nem fontos), és újra kelesztjük, bőven a duplájára.
Amikor megkelt, átkenjük felvert tojással, ízlés szerint lehet szezámmaggal is megszórni, és mehet a sütőbe. A sütési idő is sütő függő, lehet többször ránézni, akár a sütő ajtót kinyitva is, és amikor úgy látjuk, hogy elég piros, akkor kész. sütés 180 fokon
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »