Hájas kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg háj
- 25 dkg liszt
- 2 ek ecet
- 1 ek szilva pálinka
Rétes tészta:
- 45 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek olvasztott zsír
- 1 ek pálinka
- csipet só
- ízlés szerint cukor
- langyos víz
Elkészítése:
50 dkg hájat megdarálunk, 25 dkg liszttel, 2 evőkanál ecettel, egy evőkanál szilvapálinkával összegyúrjuk, és negyed óráig hidegre tesszük.
Rétestészta készítése:
45 dkg lisztet 3 tojássárgájával, 1 evőkanál olvasztott zsírral, 1 kanál pálinkával, pici sóval, ízlés szerint cukorral, langyos víz hozzáadásával összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, majd negyed óráig pihentetjük.
Pihenés után kinyújtjuk, a tészta közepébe elhelyezzük a pihentetett hájat, és utána ráhajtogatjuk a tésztát. (Balról, jobbról, felülről, majd alulról.) Pihentetjük fél órát. Utána ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük, és ezt 3-szor ismételjük.
A legvégén kinyújtjuk, felvágjuk kockákra , tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
Sütés után töltjük meg a kívánt töltelékkel (lekvár, dió, stb.). Porcukorral megszórjuk a végén.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »