Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas kalács recept

Hájas kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg háj
    • 25 dkg liszt
    • 2 ek ecet
    • 1 ek szilva pálinka

    Rétes tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek olvasztott zsír
    • 1 ek pálinka
    • csipet só
    • ízlés szerint cukor
    • langyos víz

    Elkészítése:

    50 dkg hájat megdarálunk, 25 dkg liszttel, 2 evőkanál ecettel, egy evőkanál szilvapálinkával összegyúrjuk, és negyed óráig hidegre tesszük.

    Rétestészta készítése:

    45 dkg lisztet 3 tojássárgájával, 1 evőkanál olvasztott zsírral, 1 kanál pálinkával, pici sóval, ízlés szerint cukorral, langyos víz hozzáadásával összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, majd negyed óráig pihentetjük.

    Pihenés után kinyújtjuk, a tészta közepébe elhelyezzük a pihentetett hájat, és utána ráhajtogatjuk a tésztát. (Balról, jobbról, felülről, majd alulról.) Pihentetjük fél órát. Utána ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük, és ezt 3-szor ismételjük.

    A legvégén kinyújtjuk, felvágjuk kockákra , tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben megsütjük.

    Sütés után töltjük meg a kívánt töltelékkel (lekvár, dió, stb.). Porcukorral megszórjuk a végén.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá