Hozzávalók:
Rétes tészta:
Elkészítése:
50 dkg hájat megdarálunk, 25 dkg liszttel, 2 evőkanál ecettel, egy evőkanál szilvapálinkával összegyúrjuk, és negyed óráig hidegre tesszük.
45 dkg lisztet 3 tojássárgájával, 1 evőkanál olvasztott zsírral, 1 kanál pálinkával, pici sóval, ízlés szerint cukorral, langyos víz hozzáadásával összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, majd negyed óráig pihentetjük.
Pihenés után kinyújtjuk, a tészta közepébe elhelyezzük a pihentetett hájat, és utána ráhajtogatjuk a tésztát. (Balról, jobbról, felülről, majd alulról.) Pihentetjük fél órát. Utána ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük, és ezt 3-szor ismételjük.
A legvégén kinyújtjuk, felvágjuk kockákra , tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
Sütés után töltjük meg a kívánt töltelékkel (lekvár, dió, stb.). Porcukorral megszórjuk a végén.