Hájas kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg háj
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek ecet
  • 1 ek szilva pálinka

Rétes tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek olvasztott zsír
  • 1 ek pálinka
  • csipet só
  • ízlés szerint cukor
  • langyos víz

Elkészítése:

50 dkg hájat megdarálunk, 25 dkg liszttel, 2 evőkanál ecettel, egy evőkanál szilvapálinkával összegyúrjuk, és negyed óráig hidegre tesszük.

Rétestészta készítése:

45 dkg lisztet 3 tojássárgájával, 1 evőkanál olvasztott zsírral, 1 kanál pálinkával, pici sóval, ízlés szerint cukorral, langyos víz hozzáadásával összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, majd negyed óráig pihentetjük.

Pihenés után kinyújtjuk, a tészta közepébe elhelyezzük a pihentetett hájat, és utána ráhajtogatjuk a tésztát. (Balról, jobbról, felülről, majd alulról.) Pihentetjük fél órát. Utána ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük, és ezt 3-szor ismételjük.

A legvégén kinyújtjuk, felvágjuk kockákra , tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Sütés után töltjük meg a kívánt töltelékkel (lekvár, dió, stb.). Porcukorral megszórjuk a végén.