Habos tejbegríz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- csipet só
- 3 ek búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- reszelt citromhéj
- bármilyen gyümölcs (most nektarin)
Elkészítése:
Első lépésben a tejet tegyük fel melegedni egy csipet sóval. Pár perc elteltével adjuk hozzá a búzadarát.
Főzzük a grízt addig, amíg megfelelően krémes és puha nem lesz. Közben a két tojást válasszuk szét, és a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá egy ek cukorral. A tojássárgáját szintén egy ek cukorral habosítsuk fel.
A grízből egy-két evőkanállal adjunk a habos tojássárgához, és keverjük el alaposan. Ezután adjuk az egészet a grízhez, és keverjük egy-két percig. A tojásfehérjét is adjuk az előzőekhez, és még egy percig kavarjuk.
Nincs más hátra, csak dobjuk fel valamilyen gyümölccsel a habos grízünket, bár szerintem önmagában is fantasztikusan finom. :)
A habos tejbegríz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »