Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos lekváros linzer recept

Habos lekváros linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk citromlé
    • 1 tk sütőpor

    Ragasztáshoz:

    • sárgabarack lekvár

    Díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

    Pihenés után kissé gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 2 részre. Az egyik tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra, és linzerkiszúróval szúrjuk ki.
    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. A kész linzereket hagyjuk kihűlni.

    Hab készítése:

    A tojásfehérjét kezdjük el felverni, és közben apránként adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük a cukros habot, míg kemény, szép fényes nem lesz.

    A másik adag tésztát szintén lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassuk ki. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire ezeket is. A tojáshabot csillagcsőrös habzsákba töltve nyomjunk karikákat a nyers tészta tetejére. Így toljuk a sütőbe, és süssük meg, majd hagyjuk kihűlni.

    Egy sima és egy habkarikás tésztát összeragasztunk lekvárral, és a habkarika közepébe is teszünk egy keveset.

    Jól záródó fémdobozban tároljuk. Az idő múlásával egyre puhább lesz a süteményünk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá