Habos lekváros linzer recept

Elkészítése:
A lisztet morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
Pihenés után kissé gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 2 részre. Az egyik tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra, és linzerkiszúróval szúrjuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. A kész linzereket hagyjuk kihűlni.
Hab készítése:
A tojásfehérjét kezdjük el felverni, és közben apránként adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük a cukros habot, míg kemény, szép fényes nem lesz.
A másik adag tésztát szintén lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassuk ki. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire ezeket is. A tojáshabot csillagcsőrös habzsákba töltve nyomjunk karikákat a nyers tészta tetejére. Így toljuk a sütőbe, és süssük meg, majd hagyjuk kihűlni.
Egy sima és egy habkarikás tésztát összeragasztunk lekvárral, és a habkarika közepébe is teszünk egy keveset.
Jól záródó fémdobozban tároljuk. Az idő múlásával egyre puhább lesz a süteményünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »