Habos lekváros linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk sütőpor

Ragasztáshoz:

  • sárgabarack lekvár

Díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

Pihenés után kissé gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 2 részre. Az egyik tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra, és linzerkiszúróval szúrjuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. A kész linzereket hagyjuk kihűlni.

Hab készítése:

A tojásfehérjét kezdjük el felverni, és közben apránként adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük a cukros habot, míg kemény, szép fényes nem lesz.

A másik adag tésztát szintén lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassuk ki. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire ezeket is. A tojáshabot csillagcsőrös habzsákba töltve nyomjunk karikákat a nyers tészta tetejére. Így toljuk a sütőbe, és süssük meg, majd hagyjuk kihűlni.

Egy sima és egy habkarikás tésztát összeragasztunk lekvárral, és a habkarika közepébe is teszünk egy keveset.

Jól záródó fémdobozban tároljuk. Az idő múlásával egyre puhább lesz a süteményünk.