Habcsókos kalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 70 g szobahőmérsékletű vaj
- 2,5 dkg élesztő
- kb 2,5 dl tej
- csipet só
- 2 narancs reszelt héja (vaníliás cukorral is lehet)
Töltelék:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 4 ek cukor
- csipet só
- kakaópor
- esetleg kevés reszelt csoki,én tettem bele étcsokit is
Elkészítése:
A tejbe teszünk kiskanál cukrot,meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt,hagyjuk felfutni.
Addig a lisztet elkeverjük a sóval,cukorral,elmorzsoljuk benne a vajat,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval puha tésztát dagasztunk (én a habverő dagasztó pálcájával dagasztom minden kelt tésztámat).Tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (kb 1 óra)
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá felverjük a cukorral,csipet sóval.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.Téglalap alakúra kinyújtjuk.Rákenjük a tojáshab harmadát,szitálunk rá kakaóport,reszeltem rá kevés étcsokit is.Feltekerjük mint a bejglit.Ezután éles késsel hosszában kettévágjuk a feléig (de nem vágjuk át az alját).Majd feltekerjük mint a csigát. Kisé szétborult nekem legalábbis,de semmi pánik.
Egy 28-30 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk és a közepére tesszük a csigát.A másik két tésztát is nyújtsuk ki,töltsük meg és hosszában vágjuk fel,majd folytatólagosan tekerjük az első csiga köré.
Hagyjuk pihenni kb fél órát majd hideg sütőbe toljuk be.180 fokon kb. 30 percig süssük.
Tipp:
Bármilyen csokit reszelhetünk bele,de el is hagyható kakaóporral is finom.Kakaópor helyett mással is megszórhatjuk pl: mák,darált dió stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »