Habcsókos csokis kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
a lisztet átszitáljuk,majd hozzá adjuk a tojássárgákat,az olvasztott vajat,sót,majd a megkelt élesztőt és a többi tejjel megdagasztjuk,jól kidolgozzuk.
Keverőtálba tettem,fedelét ráhelyeztem és duplájára kelesztettem.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral jó fényes kemény habbá vertem.
A megkelt tésztát 3 részre vágtam.
Téglalap alakúra kisodortam,a cukorhab 1/3 részével lekentem,reszelt csokival megszórtam,majd narancshéjjal.
Feltekertem,mint a bejglit.
Egy tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az első bejgli rudat ketté vágtam.
Egyenként mind kettő rudacskát hosszában ketté vágtam,de nem teljesen vágtam át. A tortaforma közepébe tekertem,mint a csigát,köré a másikat.
A másik 2 tésztánál is így jártam el,kisodortam,cukorhab,csokireszelék,narancsreszelék és feltekertem,mint a bejglit.
hosszában az aljáig bevágtam és az egész rudat köré tekertem.
A 3. rudat meg utána.
Fél órát kelesztettem melegen és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nagyon finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »