Habcsókos csokis kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
a lisztet átszitáljuk,majd hozzá adjuk a tojássárgákat,az olvasztott vajat,sót,majd a megkelt élesztőt és a többi tejjel megdagasztjuk,jól kidolgozzuk.
Keverőtálba tettem,fedelét ráhelyeztem és duplájára kelesztettem.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral jó fényes kemény habbá vertem.
A megkelt tésztát 3 részre vágtam.
Téglalap alakúra kisodortam,a cukorhab 1/3 részével lekentem,reszelt csokival megszórtam,majd narancshéjjal.
Feltekertem,mint a bejglit.
Egy tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az első bejgli rudat ketté vágtam.
Egyenként mind kettő rudacskát hosszában ketté vágtam,de nem teljesen vágtam át. A tortaforma közepébe tekertem,mint a csigát,köré a másikat.
A másik 2 tésztánál is így jártam el,kisodortam,cukorhab,csokireszelék,narancsreszelék és feltekertem,mint a bejglit.
hosszában az aljáig bevágtam és az egész rudat köré tekertem.
A 3. rudat meg utána.
Fél órát kelesztettem melegen és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nagyon finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »