Grízsmarni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 20 dkg porcukor
- 70 dkg búzadara
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola (elhagyható)
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tejet melegítsük fel, adjuk hozzá a búzadarát, a fele cukrot, a citrom lereszelt héját és a mazsolát. Időnként átkeverve hagyjuk állni 1-2 órát. A tojásokat szétválasztjuk. Ha a gríz megdagadt, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojások fehérjét a maradék cukorral keményre felverjük, és óvatosan hozzáadjuk a grízes masszához.
Egy közepes méretű tepsit (38×30 cm) kivajazunk. Ami vaj megmaradt, a felét feldaraboljuk, és a tepsi aljára szórjuk. Beleöntjük a grízes masszát, és a megmaradt vaj másik felét a tetejére daraboljuk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütjük. Ekkor egy villával szétdaraboljuk, és kissé átforgatjuk a tésztát. Visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percet sütjük.
Lekvárral és porcukorral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

