Grízsmarni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 20 dkg porcukor
- 70 dkg búzadara
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola (elhagyható)
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tejet melegítsük fel, adjuk hozzá a búzadarát, a fele cukrot, a citrom lereszelt héját és a mazsolát. Időnként átkeverve hagyjuk állni 1-2 órát. A tojásokat szétválasztjuk. Ha a gríz megdagadt, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojások fehérjét a maradék cukorral keményre felverjük, és óvatosan hozzáadjuk a grízes masszához.
Egy közepes méretű tepsit (38×30 cm) kivajazunk. Ami vaj megmaradt, a felét feldaraboljuk, és a tepsi aljára szórjuk. Beleöntjük a grízes masszát, és a megmaradt vaj másik felét a tetejére daraboljuk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütjük. Ekkor egy villával szétdaraboljuk, és kissé átforgatjuk a tésztát. Visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percet sütjük.
Lekvárral és porcukorral kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »