Grízes, kakakaós, meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál liszt
- 1 cs csokis pudingpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Rögtön beleforgatjuk a búzadarát, hogy jól megszívja magát. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejfölt és a citrom héját. Végül a habot és a sütőporos lisztet is beleforgatjuk óvatosan.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a massza 2/3-át, majd a maradék masszához hozzákeverjük a pudingport. A csokis masszát habzsákba simítjuk és ferdén becsíkozzuk a süti tetejét, a végén pedig kitesszük meggyszemekkel.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »