Grízes, kakakaós, meggyes pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 cs csokis pudingpor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Rögtön beleforgatjuk a búzadarát, hogy jól megszívja magát. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejfölt és a citrom héját. Végül a habot és a sütőporos lisztet is beleforgatjuk óvatosan.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a massza 2/3-át, majd a maradék masszához hozzákeverjük a pudingport. A csokis masszát habzsákba simítjuk és ferdén becsíkozzuk a süti tetejét, a végén pedig kitesszük meggyszemekkel.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.