Graham cipócskák recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg Graham liszt
- 1 csapott ek só
- 2 dl tej (+3 ek ha szükséges)
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 ek olaj
- 2,5 dkg olvasztott margarin
- 2 ek tej lekenni
- 1 kk lenmag és 1 kk szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.
A liszteket a sóval egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, az olvasztott margarint és jó alaposan kidagasztjuk. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adunk még hozzá egy kevés tejet. (Nekem még 3 evőkanállal kívánt.)
Meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
A tésztát 7 egyforma nagyságú részre osztjuk, ezekből előbb gombócokat, majd cipócskákat formázunk.
Sütőpapíros tepsibe fektetve, egymás között helyet hagyva, letakarva legalább 35-40 percet kelesztjük. A tetejüket bevágjuk, de ez el is maradhat.
Lekenjük tejjel, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Uzsonnára készültek ezek a puha finomságok.
A méretük számunka pont ideális, nem túl nagyok és nem is túl kicsik. Olyan közepesek. Remek szendvics alap. Érdemes kipróbálni ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »


