Gőzgombóc recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3,5 dl langyos tej
- 70 dkg liszt (kb)
- 1/2 csomag élesztő (2,5 dkg)
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl olaj
- 1 kanál cukor
- 1 kávéskanál só
Töltelék:
- (házi) lekvár
Tetejére:
- olvasztott margarin
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, ami inkább tömörebb legyen mintsem lágy. Kelesztés után elnyújtjuk 1 cm vastagra és kb 6-8 db négyzetre felvágjuk, ezekbe ne folyós lekvárt tegyünk és jól lezárva gombóccá formáljuk. Gőzölés előtt minden gombócot bekenünk olajjal, és így elkerülhetjük hogy összeragadjanak. Kelesztés nélkül kezdhetjük a főzését gőzben.
Erre többféle módszer létezik, a legjobb ha van pároló edényünk. Nekem nincs ezért én úgy oldom meg, hogy egy magas lábasba pont beleilleszkedik a mikróm grillezőrácsa amire tiszta konyharuhát erősítek és ezen gőzölöm a gombócokat, természetesen fedő alatt. Az edénybe annyi vizet öntök hogy a tészta ne érintkezzen a vízzel hanem annak gőzében párolódjon. Gőzölési idő kb 20 perc.
A kész gombócokat olvasztott margarinnal lecsorgatjuk, és bőségesen megszórjuk fahéjas porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »