Gőzgombóc recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3,5 dl langyos tej
- 70 dkg liszt (kb)
- 1/2 csomag élesztő (2,5 dkg)
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 dl olaj
- 1 kanál cukor
- 1 kávéskanál só
Töltelék:
- (házi) lekvár
Tetejére:
- olvasztott margarin
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, ami inkább tömörebb legyen mintsem lágy. Kelesztés után elnyújtjuk 1 cm vastagra és kb 6-8 db négyzetre felvágjuk, ezekbe ne folyós lekvárt tegyünk és jól lezárva gombóccá formáljuk. Gőzölés előtt minden gombócot bekenünk olajjal, és így elkerülhetjük hogy összeragadjanak. Kelesztés nélkül kezdhetjük a főzését gőzben.
Erre többféle módszer létezik, a legjobb ha van pároló edényünk. Nekem nincs ezért én úgy oldom meg, hogy egy magas lábasba pont beleilleszkedik a mikróm grillezőrácsa amire tiszta konyharuhát erősítek és ezen gőzölöm a gombócokat, természetesen fedő alatt. Az edénybe annyi vizet öntök hogy a tészta ne érintkezzen a vízzel hanem annak gőzében párolódjon. Gőzölési idő kb 20 perc.
A kész gombócokat olvasztott margarinnal lecsorgatjuk, és bőségesen megszórjuk fahéjas porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

