Szilvás gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- só
- 15-20 db szilva
- 1 cs őrölt fahéj
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- darált mák
- porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.
A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően, hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele. Én egész kimagozott szilvát tettem bele és a mag helyére szórtam egy teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot.
A négy sarkát felhajtjuk, összenyomkodjuk és gombócot formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére pár percig főzzük majd szűrővel kiszedjük. A felét hagyományosan pirított zsemlemorzsába forgattam a másik felét cukrozott mákba. A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »