Hozzávalók:
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.
A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően, hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele. Én egész kimagozott szilvát tettem bele és a mag helyére szórtam egy teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot.
A négy sarkát felhajtjuk, összenyomkodjuk és gombócot formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére pár percig főzzük majd szűrővel kiszedjük. A felét hagyományosan pirított zsemlemorzsába forgattam a másik felét cukrozott mákba. A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!