Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos gombóc recept

Sárgabarackos gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 500 g burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál puha vaj
    • csipet só
    • 20 dkg liszt

    A töltelékhez:

    • 12 szem apró sárgabarack
    • barna nádcukor
    • vaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Kevés vajat forrósítunk és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük. Kevés fahéjjal ízesítjük.

    A burgonyát felaprítjuk, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük főni. Addig főzzük, míg teljesen át nem fő, azaz puha nem lesz. Lehűtjük, a héját lehúzzuk róla.

    Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. Kivesszük a magot és 1 teáskanál barna cukrot teszünk a mag helyére.

    A burgonyát még melegen összetörjük egy burgonyatörővel. A burgonyához adjuk a tojást, vajat, sót, lisztet, majd egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk a masszát. A masszát kivesszük lisztes asztalra és lisztes kézzel kissé átgyúrjuk.

    1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 6 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk. 12-13 db lesz.

    Csipet sóval ízesített forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket 2-3 perc múlva a vízből és a korábban megpirított, ízesített zsemlemorzsába forgatjuk őket. A kész gombócokat cukrozzuk. Én barna cukorral szórtam meg.

    Tipp:

    Nagy múltja van nálunk a gombóckészítésnek, bizony sokat kellett tanulnom, mire jó gombócot tudtam készíteni. A titok a burgonyában rejlik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá