Sárgabarackos gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál puha vaj
- csipet só
- 20 dkg liszt
A töltelékhez:
- 12 szem apró sárgabarack
- barna nádcukor
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Kevés vajat forrósítunk és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük. Kevés fahéjjal ízesítjük.
A burgonyát felaprítjuk, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük főni. Addig főzzük, míg teljesen át nem fő, azaz puha nem lesz. Lehűtjük, a héját lehúzzuk róla.
Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. Kivesszük a magot és 1 teáskanál barna cukrot teszünk a mag helyére.
A burgonyát még melegen összetörjük egy burgonyatörővel. A burgonyához adjuk a tojást, vajat, sót, lisztet, majd egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk a masszát. A masszát kivesszük lisztes asztalra és lisztes kézzel kissé átgyúrjuk.
1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 6 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk. 12-13 db lesz.
Csipet sóval ízesített forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket 2-3 perc múlva a vízből és a korábban megpirított, ízesített zsemlemorzsába forgatjuk őket. A kész gombócokat cukrozzuk. Én barna cukorral szórtam meg.
Tipp:
Nagy múltja van nálunk a gombóckészítésnek, bizony sokat kellett tanulnom, mire jó gombócot tudtam készíteni. A titok a burgonyában rejlik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »