Puha túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- kb 30-40 dkg búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1/2 kg túró
- 1 pohár kekszes joghurt
- pirított zsemlemorzsa
Elkészítése:
A cukros tejből és grízből jó sűrű tejbegrízt főzünk. Mikor kihűlt, belekeverjük a túrót és a joghurtot. Jól összegyúrjuk és apró gombócokat formálunk belőle, majd meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában.
Sztori: 2-3 nap múlva is nagyon finom puha marad (persze ha marad belőle).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »