Puha túrógombóc recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- kb 30-40 dkg búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1/2 kg túró
- 1 pohár kekszes joghurt
- pirított zsemlemorzsa
Elkészítése:
A cukros tejből és grízből jó sűrű tejbegrízt főzünk. Mikor kihűlt, belekeverjük a túrót és a joghurtot. Jól összegyúrjuk és apró gombócokat formálunk belőle, majd meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában.
Sztori: 2-3 nap múlva is nagyon finom puha marad (persze ha marad belőle).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

