Lekváros gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók: 20-30 gombóchoz
- 1 kg pucolt krumpli
- 20-30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,olaj
- sütés álló lekvár,dzsem
- zsemlemorzsa
- cukor
Elkészítése:
A megpucolt krumplit sós vízbe megfőzzük krumplinyomóval át törjük kicsit hadjuk hűlni.
Bele tesszük a tojást 2 evőkanál olajat kicsi sót és a lisztet és összegyúrjuk majd kinyújtjuk és kb 5×5 kockákat készítünk késsel és a dzsemet kb teáskanálnyi adagokat helyezünk a tészták közepébe széleiket össze hajtjuk majd gombócokat formálunk belőle.
Sós vízben kifőzzük amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére onnantól kb 3-5 perc és kész.
Lábosba olajat öntünk és feltesszük melegedni és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát egy kis cukorral utána bele forgatjuk a gombócokat porcukorral megszórjuk a tányéron.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »