Lekváros gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók: 20-30 gombóchoz
- 1 kg pucolt krumpli
- 20-30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,olaj
- sütés álló lekvár,dzsem
- zsemlemorzsa
- cukor
Elkészítése:
A megpucolt krumplit sós vízbe megfőzzük krumplinyomóval át törjük kicsit hadjuk hűlni.
Bele tesszük a tojást 2 evőkanál olajat kicsi sót és a lisztet és összegyúrjuk majd kinyújtjuk és kb 5×5 kockákat készítünk késsel és a dzsemet kb teáskanálnyi adagokat helyezünk a tészták közepébe széleiket össze hajtjuk majd gombócokat formálunk belőle.
Sós vízben kifőzzük amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére onnantól kb 3-5 perc és kész.
Lábosba olajat öntünk és feltesszük melegedni és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát egy kis cukorral utána bele forgatjuk a gombócokat porcukorral megszórjuk a tányéron.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »