Barackos gombóc burgonya nélkül recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dl víz
- 2 evőkanál olaj
- 50 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- nyírfacukor (vagy cukor)
- barack
- Valamint:
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A vizet a sóval és olajjal egy fazékban felforraljuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet, és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza el nem válik. A tűzről levéve langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
Kinyújtjuk, négyzeteket vágunk. A barackot megforgatjuk nyírfacukorban (vagy cukorban), a tésztába tesszük, gombócokat formálunk.
Forró, lobogó vízben főzzük ki, de csak addig kell főzni, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok.
Olajon zsemlemorzsát pirítunk és a gombócokat beleforgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »