Aranygaluska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 10-15 dkg cukor
- 1/2 dkg só
- 3 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fahéj
- dió
- olaj
Sódohoz:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajjal elmorzsoljuk az átszitált lisztet, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Hólyagosra dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Nem nyújtjuk a tésztát, hanem kézzel húzzuk téglalap alakúra. Négyzeteket vágunk belőle amiket gombóccá formálunk. Vajazott-lisztezett tepsibe tesszük,úgy hogy előtte olajba és dióba forgatjuk.A tepsiben én szoktam még pihentetni 10-15 percet. Ezután meghintem a kristálycukros fahéjjal és aranybarnára sütöm 30-40 perc alatt kb 180 fokon 5-ös fokozat.
A sodóhoz a tejben felfőzzük a pudingport a cukorral. Ezzel és csokiöntettel tálaljuk a kész galuskákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

