Almás gombóc recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- diónyi vaj vagy margarin
- 1 kk fahéj
- csipetnyi só
- vajban pirított zsemlemorzsa, porcukor
Elkészítése:
Az almát héjastól lereszeljük és kinyomkodjuk a levét.
Az almát a cukorral, a liszttel, a tojással, egy késhegynyi fahéjjal és egy csipet sóval összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és sós vízben kifőzzük.
Vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd fahéjas porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk.
Tipp:
Aki édesebben szereti, tehet több cukrot bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.