Almás gombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - diónyi vaj vagy margarin
- 1 kk fahéj
- csipetnyi só
- vajban pirított zsemlemorzsa, porcukor
Elkészítése:
Az almát héjastól lereszeljük és kinyomkodjuk a levét.
Az almát a cukorral, a liszttel, a tojással, egy késhegynyi fahéjjal és egy csipet sóval összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és sós vízben kifőzzük.
Vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd fahéjas porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk.
Tipp:
Aki édesebben szereti, tehet több cukrot bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

