Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás gombóc recept

Almás gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma
    • 10 dkg cukor
    • 30 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • diónyi vaj vagy margarin
    • 1 kk fahéj
    • csipetnyi só
    • vajban pirított zsemlemorzsa, porcukor

    Elkészítése:

    Az almát héjastól lereszeljük és kinyomkodjuk a levét.

    Az almát a cukorral, a liszttel, a tojással, egy késhegynyi fahéjjal és egy csipet sóval összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és sós vízben kifőzzük.

    Vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd fahéjas porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk.

    Tipp:

    Aki édesebben szereti, tehet több cukrot bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá