Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés kifli recept

Gesztenyés kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 30 g vaj
    • pici só
    • 1 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 mk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 a kenéshez
    • 1 ek tejföl
    • 50 dkg főtt, darált gesztenye
    • 0,5 dl víz
    • 20 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg vágott dió

    Elkészítése:

    Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral. Lisztben elmorzsoljuk a vajat, beledolgozzuk a sót, a tojást és a tejfölt.

    Az így kapott tésztából egy rudat sodrunk, és 32 gombócot formálunk belőle. Nyújtófa segítségével egyenként elnyújtjuk, megtöltjük a gesztenyés masszával, és felsodorjuk. Tetejét megkenjük tojással, és vágott dióval szórjuk meg.

    180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Töltelék készítése:

    20 dkg cukrot feloldunk 0,5 dl vízben, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és végül az 50 dkg főtt, darált gesztenyét. Ha nagyon hígra sikeredne a töltelék, akkor adhatunk hozzá egy kis kenyérmorzsát, vagy háztartási darált kekszet sűrítésnek.

    Tipp:

    Nagynéném készített ezt a desszertet, és fontosnak találtam múltját tekintve, hogy közzétegyem az eredeti töltelék receptjét. A mai modern és rohanó világunkban valószínűleg sokakat elriaszt ettől a recepttől a gesztenye főzés gondolata. Ezért elárulom, hogy bátran HASZNÁLHATUNK KÉSZ GESZTENYEMASSZÁT is!!! Így már nem is olyan borzalmas, ugye? :) Ajánlom mindenkinek, hamar a család kedvence lesz! :)

    A gesztenyés kifli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 310 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 45 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá