Gesztenyés kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- 3 ek tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tejfölt és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. 15-20 percig pihentetjük.
A gesztenyemasszát jól áttörjük és a porcukorral összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. Mindegyikre kis halom gesztenyemasszát teszünk és kifli alakúra formáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással a tetejüket lekenjük és fél óráig langyos helyen kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük.
Amikor megsült kivesszük és porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »