Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés kifli recept

Gesztenyés kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tej
    • 3 ek tejföl
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tejfölt és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. 15-20 percig pihentetjük.

    A gesztenyemasszát jól áttörjük és a porcukorral összekeverjük.

    A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. Mindegyikre kis halom gesztenyemasszát teszünk és kifli alakúra formáljuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással a tetejüket lekenjük és fél óráig langyos helyen kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük.

    Amikor megsült kivesszük és porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá