Gesztenyés kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- 3 ek tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tejfölt és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. 15-20 percig pihentetjük.
A gesztenyemasszát jól áttörjük és a porcukorral összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. Mindegyikre kis halom gesztenyemasszát teszünk és kifli alakúra formáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással a tetejüket lekenjük és fél óráig langyos helyen kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük.
Amikor megsült kivesszük és porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »