Gesztenyés kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek tej
  • 3 ek tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tejfölt és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. 15-20 percig pihentetjük.

A gesztenyemasszát jól áttörjük és a porcukorral összekeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. Mindegyikre kis halom gesztenyemasszát teszünk és kifli alakúra formáljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással a tetejüket lekenjük és fél óráig langyos helyen kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük.

Amikor megsült kivesszük és porcukorral meghintjük.