Főt kifli recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 ek só
- 1 kk cukor
- 60 ml étolaj
- 300 ml langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A liszttel összekeverjük a sót, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, a cukrot és a végén az olajat is. Jól összedolgozzuk, majd 10 percig dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük
A tésztát 10-12 darabra osztjuk és kis gombócokat formálunk belőle. Mindegyik gombócból kör formát nyújtunk, majd a felső szélétől elkezdjük szorosan behajtogatni, miközben hajtogatjuk egy kissé megnyújtjuk. Lisztezett tálcára tesszük a kifliket, és letakarva hagyjuk még 40 percig kelni. Egy nagyobb lábasba vizet forralunk, és beleteszünk 1 kk cukrot, amíg forr a víz egyenként óvatosan belenyomkodjuk a kifliket 5-6 másodpercig, majd egy tiszta konyharuhára szedjük száradni.
Amikor megszáradt mehet a sütőpapíros tepsire. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A sütő aljára vizet teszünk.
Tipp:
Ez a kifli nagyon hasonlít a régi kiflikre,amiket gyerekkoromban lehetett kapni még a boltokban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

