Főt kifli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 1 kk cukor
  • 60 ml étolaj
  • 300 ml langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő

Elkészítése:

A liszttel összekeverjük a sót, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, a cukrot és a végén az olajat is. Jól összedolgozzuk, majd 10 percig dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük

A tésztát 10-12 darabra osztjuk és kis gombócokat formálunk belőle. Mindegyik gombócból kör formát nyújtunk, majd a felső szélétől elkezdjük szorosan behajtogatni, miközben hajtogatjuk egy kissé megnyújtjuk. Lisztezett tálcára tesszük a kifliket, és letakarva hagyjuk még 40 percig kelni. Egy nagyobb lábasba vizet forralunk, és beleteszünk 1 kk cukrot, amíg forr a víz egyenként óvatosan belenyomkodjuk a kifliket 5-6 másodpercig, majd egy tiszta konyharuhára szedjük száradni.

Amikor megszáradt mehet a sütőpapíros tepsire. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A sütő aljára vizet teszünk.

Tipp:

Ez a kifli nagyon hasonlít a régi kiflikre,amiket gyerekkoromban lehetett kapni még a boltokban.