Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós mazsolás kalács recept

Foszlós mazsolás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg finomliszt
    • 10 dkg puha vaj
    • 2-3 ek porcukor
    • 3 dkg élesztő
    • egy csipet só
    • 3 dl langyos tej
    • mazsola
    • szóráshoz kristálycukor (v. pirított dió)

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl langyos, cukros tejbe és hagyjuk felfutni.

    A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót és a mazsolát. A maradék tej hozzáadásával jól összegyúrjuk, lágy tésztát dagasztunk. Ha túl kemény lenne, öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet.

    A fényes, sima tésztát takarjuk le, és meleg helyen kelesszük fél órát. Ha megkelt, gyúrjuk át újra, és 3 részre osztjuk. A tésztákból ujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd összefonjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, s még 15-20 percig kelesztjük. Ezután a tetejét megkenjük langyos tejjel, vagy tojással. Megszórhatjuk mandulával, dióval, vagy cukorral.

    Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.

    Tipp:

    A tésztából lehet brióst is készíteni. A tészta felébe belegyúrhatunk 1-2 evőkanál kakaóport és akkor fonhatunk barna-fehér kalácsot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá