Forgácsfánk koszorú recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 ek olvasztott sertészsír
- 2 ek porcukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
- 2 ek tejföl
- 4 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítése:
A lisztet összedolgozzuk a tojás sárgákkal, zsírral, porcukorral, szódabikarbónával, sóval és a tejföllel.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb 2-3 cm széles és 30 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Megfogjuk az egyik végét és körbe-körbe feltekerjük kör alakúra.
Forró olajban kisütjük és porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »