Forgácsfánk koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 tojás sárgája
  • 4 ek olvasztott sertészsír
  • 2 ek porcukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só
  • 2 ek tejföl
  • 4 dl napraforgó olaj (sütéshez)

Elkészítése:

A lisztet összedolgozzuk a tojás sárgákkal, zsírral, porcukorral, szódabikarbónával, sóval és a tejföllel.

Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb 2-3 cm széles és 30 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Megfogjuk az egyik végét és körbe-körbe feltekerjük kör alakúra.

Forró olajban kisütjük és porcukorral meghintjük.