Fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 3dl olaj
- 6dl tej
- 2-3 ek. cukor
- 5dkg élesztő
- pici só
- 1tojás a kenéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, kb.1dl tejből,1ek.cukor, élesztőből kovászt készítek. A lisztet egy tálba öntöm, bele a só, cukor, olaj, kovász, maradék tej. Az egészet jól összegyúrom, kb. háromnegyed órát kelesztem. Majd nyújtom deszkán, három fonatot készítek, majd végeit összefogom és bekenem tojással. Sütöm, előmelegített sütőben 180fokon kb.15-20perc tűpróba attól függ, kisebbeket készítek, vagy egy nagyobbat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »