Fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 3dl olaj
- 6dl tej
- 2-3 ek. cukor
- 5dkg élesztő
- pici só
- 1tojás a kenéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, kb.1dl tejből,1ek.cukor, élesztőből kovászt készítek. A lisztet egy tálba öntöm, bele a só, cukor, olaj, kovász, maradék tej. Az egészet jól összegyúrom, kb. háromnegyed órát kelesztem. Majd nyújtom deszkán, három fonatot készítek, majd végeit összefogom és bekenem tojással. Sütöm, előmelegített sütőben 180fokon kb.15-20perc tűpróba attól függ, kisebbeket készítek, vagy egy nagyobbat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »