Fonott-foszlós kalács recept

Elkészítés:
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojássárgával, 1 ek. porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen jól kidolgozzuk.
Közben 5 ek olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele.
kétszeresére kelesztjük.
A tésztát átgyúrjuk, 6 rudat formálunk belőle és szorosan összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgával lekenjük és addig kelesztjük még letakarva, míg a tepsit ki nem tölti.
Előmelegített sütőben kis lángon szép pirosra sütjük.
A sütés vége felé 1 dl meleg tejben 1 csg vaníliás cukrot összekeverünk és a kalácsot meglocsoljuk.
Ettől lesz szép fényes és foszlós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »