Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott-foszlós kalács recept

Fonott-foszlós kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 rúd kalácshoz
    • 50 dkg liszt
    • egy egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 1 mk. cukor
    • 1 evőkanál porcukor
    • 6 ek. olvasztott vaj
    • tej csipet só

    Elkészítés:

    Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
    Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojássárgával, 1 ek. porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen jól kidolgozzuk.
    Közben 5 ek olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele.
    kétszeresére kelesztjük.
    A tésztát átgyúrjuk, 6 rudat formálunk belőle és szorosan összefonjuk.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgával lekenjük és addig kelesztjük még letakarva, míg a tepsit ki nem tölti.
    Előmelegített sütőben kis lángon szép pirosra sütjük.
    A sütés vége felé 1 dl meleg tejben 1 csg vaníliás cukrot összekeverünk és a kalácsot meglocsoljuk.
    Ettől lesz szép fényes és foszlós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá