Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott briós recept

Fonott briós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, és jól kidagasztjuk. Ezt végezhetjük kézzel és géppel is. Meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).

    A megkelt tésztából 6 dkg súlyú tésztarészeket mérünk ki. Kezdődhet a fonás! Egy adag tésztát megfelezünk, és kb. 20 cm-es rudakat sodrunk belőlük. A fonáshoz mellékelek egy képet amit egy régi cukrász könyvben találtam. Megpróbáltam leírni, de nem igazán ment. :)

    Ha nem áll rá a kezünk, akkor csak simán feltekerjük a hagyományos (csiga) briós formába. A végén a tésztavégeket összecsípjük, és behajtjuk a tészta alá. Amikor megfontuk az összes kalácskát, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük, és még 15 percig kelesztjük.

    210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá