Fonott briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, és jól kidagasztjuk. Ezt végezhetjük kézzel és géppel is. Meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
A megkelt tésztából 6 dkg súlyú tésztarészeket mérünk ki. Kezdődhet a fonás! Egy adag tésztát megfelezünk, és kb. 20 cm-es rudakat sodrunk belőlük. A fonáshoz mellékelek egy képet amit egy régi cukrász könyvben találtam. Megpróbáltam leírni, de nem igazán ment. :)
Ha nem áll rá a kezünk, akkor csak simán feltekerjük a hagyományos (csiga) briós formába. A végén a tésztavégeket összecsípjük, és behajtjuk a tészta alá. Amikor megfontuk az összes kalácskát, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük, és még 15 percig kelesztjük.
210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »