Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, és jól kidagasztjuk. Ezt végezhetjük kézzel és géppel is. Meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
A megkelt tésztából 6 dkg súlyú tésztarészeket mérünk ki. Kezdődhet a fonás! Egy adag tésztát megfelezünk, és kb. 20 cm-es rudakat sodrunk belőlük. A fonáshoz mellékelek egy képet amit egy régi cukrász könyvben találtam. Megpróbáltam leírni, de nem igazán ment. :)
Ha nem áll rá a kezünk, akkor csak simán feltekerjük a hagyományos (csiga) briós formába. A végén a tésztavégeket összecsípjük, és behajtjuk a tészta alá. Amikor megfontuk az összes kalácskát, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük, és még 15 percig kelesztjük.
210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.