Fokhagymás-paprikás pogácsa recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál só
- 0,5 teáskanál cukor
- 1 dl tej
Tetejére:
- 1 dl tej
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A tojást és a tejfölt összekeverjük a margarinos liszttel és az élesztővel, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen összeálljon és kb 10 percig dagasztjuk.
Kb 2 cm vastagságúra kisodorjuk lisztezett felületen, késsel berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 1 órán át letakarva pihentjük.
Közben a tejben elkeverjük a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymát. A pogácsák tetejét lekenjük vele és előmelegített sütőben, 200 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









