Fokhagymás-paprikás pogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
- 0,5 teáskanál cukor
- 1 dl tej
Tetejére:
- 1 dl tej
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A tojást és a tejfölt összekeverjük a margarinos liszttel és az élesztővel, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen összeálljon és kb 10 percig dagasztjuk.
Kb 2 cm vastagságúra kisodorjuk lisztezett felületen, késsel berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 1 órán át letakarva pihentjük.
Közben a tejben elkeverjük a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymát. A pogácsák tetejét lekenjük vele és előmelegített sütőben, 200 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.