Fokhagymás-paprikás pogácsa recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
- 0,5 teáskanál cukor
- 1 dl tej
Tetejére:
- 1 dl tej
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A tojást és a tejfölt összekeverjük a margarinos liszttel és az élesztővel, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen összeálljon és kb 10 percig dagasztjuk.
Kb 2 cm vastagságúra kisodorjuk lisztezett felületen, késsel berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 1 órán át letakarva pihentjük.
Közben a tejben elkeverjük a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymát. A pogácsák tetejét lekenjük vele és előmelegített sütőben, 200 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »