Fokhagymás-paprikás pogácsa recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
- 0,5 teáskanál cukor
- 1 dl tej
Tetejére:
- 1 dl tej
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A tojást és a tejfölt összekeverjük a margarinos liszttel és az élesztővel, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen összeálljon és kb 10 percig dagasztjuk.
Kb 2 cm vastagságúra kisodorjuk lisztezett felületen, késsel berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 1 órán át letakarva pihentjük.
Közben a tejben elkeverjük a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymát. A pogácsák tetejét lekenjük vele és előmelegített sütőben, 200 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »