Fincsi krumplis lepény recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé osztjuk de úgy,hogy az egyik nagyobb legyen. A töltelékhez a krumplit kikeverjük a tojássárgájával, cukorral, citrom levével és héjával. Ezután beletesszük az áztatott mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a krumplis keverékkel. A vastagabb tésztát kinyújtjuk és tepsibe tesszük,erre jön a krém és vékonyabb tészta kinyújtva. Megszurkáljuk és kb 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen cukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

