Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fincsi krumplis lepény recept

Fincsi krumplis lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 5 dkg cukor
    • 8 dkg margarin
    • 2 ek tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • pici só

    Töltelék:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg főtt áttört krumpli
    • 1 citrom leve és héja
    • mazsola

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé osztjuk de úgy,hogy az egyik nagyobb legyen. A töltelékhez a krumplit kikeverjük a tojássárgájával, cukorral, citrom levével és héjával. Ezután beletesszük az áztatott mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a krumplis keverékkel. A vastagabb tésztát kinyújtjuk és tepsibe tesszük,erre jön a krém és vékonyabb tészta kinyújtva. Megszurkáljuk és kb 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen cukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá