Fincsi krumplis lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Fincsi krumplis lepény

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg margarin
  • 2 ek tej
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • pici só

Töltelék:

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg főtt áttört krumpli
  • 1 citrom leve és héja
  • mazsola

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé osztjuk de úgy,hogy az egyik nagyobb legyen. A töltelékhez a krumplit kikeverjük a tojássárgájával, cukorral, citrom levével és héjával. Ezután beletesszük az áztatott mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a krumplis keverékkel. A vastagabb tésztát kinyújtjuk és tepsibe tesszük,erre jön a krém és vékonyabb tészta kinyújtva. Megszurkáljuk és kb 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen cukorral megszórjuk.