Zsemlefelfújt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 zsemle
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 8 dkg vaj
- mazsola
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd félretesszük.A többi vajat egy edényben felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a tejet, és az apróra vágott zsemlét.A tojások sárgáját 6 dkg cukorral habosra keverjük, majd a fehérjéből és a maradék cukorból kemény habot verünk.Először a sárgáját adjuk a beáztatott zsemlekockákhoz, majd a habot keverjük hozzá. Beleöntjük a kivajazott tálba és közepesen forró sütőben kb 10-15 perc alatt kisütjük. Vaníliás tejsodóval vagy gyümölcsöntettel tálalhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.