Zsemlefelfújt recept

Hozzávalók:
- 2 zsemle
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 8 dkg vaj
- mazsola
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd félretesszük.A többi vajat egy edényben felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a tejet, és az apróra vágott zsemlét.A tojások sárgáját 6 dkg cukorral habosra keverjük, majd a fehérjéből és a maradék cukorból kemény habot verünk.Először a sárgáját adjuk a beáztatott zsemlekockákhoz, majd a habot keverjük hozzá. Beleöntjük a kivajazott tálba és közepesen forró sütőben kb 10-15 perc alatt kisütjük. Vaníliás tejsodóval vagy gyümölcsöntettel tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »