Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsemlefelfújt recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 zsemle
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • mazsola
    • 10 dkg cukor

    Elkészítése:

    Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd félretesszük.A többi vajat egy edényben felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a tejet, és az apróra vágott zsemlét.A tojások sárgáját 6 dkg cukorral habosra keverjük, majd a fehérjéből és a maradék cukorból kemény habot verünk.Először a sárgáját adjuk a beáztatott zsemlekockákhoz, majd a habot keverjük hozzá. Beleöntjük a kivajazott tálba és közepesen forró sütőben kb 10-15 perc alatt kisütjük. Vaníliás tejsodóval vagy gyümölcsöntettel tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá