Zsemlefelfújt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 zsemle
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • mazsola
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd félretesszük.A többi vajat egy edényben felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a tejet, és az apróra vágott zsemlét.A tojások sárgáját 6 dkg cukorral habosra keverjük, majd a fehérjéből és a maradék cukorból kemény habot verünk.Először a sárgáját adjuk a beáztatott zsemlekockákhoz, majd a habot keverjük hozzá. Beleöntjük a kivajazott tálba és közepesen forró sütőben kb 10-15 perc alatt kisütjük. Vaníliás tejsodóval vagy gyümölcsöntettel tálalhatjuk.