Vaníliafelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
Az öntethez (opcionális):
- fél üveg meggybefőtt
- 2 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A forró tejbe beletesszük a vajat, a búzadarát, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük.
Mikor kihűlt, felverjük a tojásfehérjét a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, valamint a kihűlt pépet, összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tűzálló tálban megsütjük. Kb.180 °C-on 45 percig.
Meggyöntet:
3 ek meggylével és a cukorral kikeverjük a pudingot. Hozzáöntjük a többi meggyléhez és sűrű kevergetés mellett besűrítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »