Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizskoch recept

Rizskoch
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • negyed kocka vaj (6-7 dkg)
    • 15 dkg vaníliás cukor
    • fél liter tej
    • 25 dkg  rizs

    Elkészítése:

    A 3 tojás sárgáját elkeverjük a 6 evőkanál porcukorral, a citrom reszelt héjával, és apró kockákra aprított vajdarabkákkal. Hozzáadjuk a vaníliás tejben megfőtt rizst (melyet majdnem teljesen puhára főzünk), és végül a 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk fel,amit óvatos mozdulatokkal adunk hozzá, hogy a tojásfehérje ne “törjön” össze.
    Vajjal kikenünk egy tepsit, megszórjuk morzsával és körülbelül 20 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
    Gyümölcsöntettel, esetleg lekvárral tálaljuk. A rizshez mazsolát is keverhetünk, fahéjas porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

    Tipp:

    A mazsolát néha kihagyom belőle mert nem mindenki szereti a családban ! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá