Rizskoch recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- negyed kocka vaj (6-7 dkg)
- 15 dkg vaníliás cukor
- fél liter tej
- 25 dkg rizs
Elkészítése:
A 3 tojás sárgáját elkeverjük a 6 evőkanál porcukorral, a citrom reszelt héjával, és apró kockákra aprított vajdarabkákkal. Hozzáadjuk a vaníliás tejben megfőtt rizst (melyet majdnem teljesen puhára főzünk), és végül a 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk fel,amit óvatos mozdulatokkal adunk hozzá, hogy a tojásfehérje ne “törjön” össze.
Vajjal kikenünk egy tepsit, megszórjuk morzsával és körülbelül 20 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
Gyümölcsöntettel, esetleg lekvárral tálaljuk. A rizshez mazsolát is keverhetünk, fahéjas porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Tipp:
A mazsolát néha kihagyom belőle mert nem mindenki szereti a családban ! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »