Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizskoch recept

Rizskoch
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g rizs
    • 1 l tej
    • 200 ml víz
    • 4-5 ek cukor
    • 50 g vaj
    • maréknyi mazsola (rumba áztatva)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Elkészítése:

    A vízben,tejben roppanósra főzzük a rizst csipet sóval,nembaj ha sok rajta még a tej(befogja szívni).Lehúztuk a tűzről belekeverjük a kétféle cukrot,vajat.

    Kihűtjük,úgy a jó ha jó krémes marad mire kihűl,ne legyen csont száraz,mert fojtós lesz mire megsül.Az egész tojásokat 1-2 kanál cukorral szinte fehéredésig felverjük (háromszorosára nő a térfogata),a rumba áztatott mazsolával (amikor nincs mazsola reszelt almát teszek bele) együtt belekeverjük a kihűlt rizsbe.

    Alaposan kikent kisebb tepsibe öntjük. 180 fokon kb 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá