Rizskoch recept

Hozzávalók:
- 250 g rizs
- 1 l tej
- 200 ml víz
- 4-5 ek cukor
- 50 g vaj
- maréknyi mazsola (rumba áztatva)
- 2 cs vaníliás cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Elkészítése:
A vízben,tejben roppanósra főzzük a rizst csipet sóval,nembaj ha sok rajta még a tej(befogja szívni).Lehúztuk a tűzről belekeverjük a kétféle cukrot,vajat.
Kihűtjük,úgy a jó ha jó krémes marad mire kihűl,ne legyen csont száraz,mert fojtós lesz mire megsül.Az egész tojásokat 1-2 kanál cukorral szinte fehéredésig felverjük (háromszorosára nő a térfogata),a rumba áztatott mazsolával (amikor nincs mazsola reszelt almát teszek bele) együtt belekeverjük a kihűlt rizsbe.
Alaposan kikent kisebb tepsibe öntjük. 180 fokon kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »