Rizskoch

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g rizs
  • 1 l tej
  • 200 ml víz
  • 4-5 ek cukor
  • 50 g vaj
  • maréknyi mazsola (rumba áztatva)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • csipet só

Elkészítése:

A vízben,tejben roppanósra főzzük a rizst csipet sóval,nembaj ha sok rajta még a tej(befogja szívni).Lehúztuk a tűzről belekeverjük a kétféle cukrot,vajat.

Kihűtjük,úgy a jó ha jó krémes marad mire kihűl,ne legyen csont száraz,mert fojtós lesz mire megsül.Az egész tojásokat 1-2 kanál cukorral szinte fehéredésig felverjük (háromszorosára nő a térfogata),a rumba áztatott mazsolával (amikor nincs mazsola reszelt almát teszek bele) együtt belekeverjük a kihűlt rizsbe.

Alaposan kikent kisebb tepsibe öntjük. 180 fokon kb 30 percig sütjük.