Rizskoch recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg rizs
- 400 ml víz
- 1,5 l tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 12,5 dkg margarin
- tálaláshoz lekvár
- margarin és búzadara a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A rizst a vízzel és a csipet sóval feltesszük főni. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a víz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Addig kevergetjük, amíg nagyjából fel nem itta a tejet. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről, lefedjük és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a puha vajjal kikeverjük robotgép segítségével. A kihült rizsalaphoz keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a rizshez keverjük. A kikent tepsibe (25*35-ös tepsi) beleöntjük a kész masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Sztori: Sok receptet kipróbáltam, de soha nem úgy sikerült, mint ahogyan kellet volna. Vagy túl híg lett vagy tút kemény. Ezekkel az arányokkal lett az igazi.Remélem másnak is sikerülni fog! Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »