Rizskoch recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg rizs
- 400 ml víz
- 1,5 l tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 12,5 dkg margarin
- tálaláshoz lekvár
- margarin és búzadara a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A rizst a vízzel és a csipet sóval feltesszük főni. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a víz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Addig kevergetjük, amíg nagyjából fel nem itta a tejet. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről, lefedjük és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a puha vajjal kikeverjük robotgép segítségével. A kihült rizsalaphoz keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a rizshez keverjük. A kikent tepsibe (25*35-ös tepsi) beleöntjük a kész masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Sztori: Sok receptet kipróbáltam, de soha nem úgy sikerült, mint ahogyan kellet volna. Vagy túl híg lett vagy tút kemény. Ezekkel az arányokkal lett az igazi.Remélem másnak is sikerülni fog! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »