Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombafelfújt recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg gomba
    • 5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 zsemle
    • az áztatáshoz tej
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • őrölt bors
    • a forma kikenésére zsír és liszt
    • a tetejére 5 dkg olvasztott vaj vagy sajt, illetve gombamártás

    Elkészítés
    A megtisztított gombát apróra vágjuk, és a vajon sóval, borssal addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a párolt gombát, a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a zsemlemorzsát. Ha kell, utánasózzuk. Kizsírozott, kilisztezett őzgerinc- vagy püspökkenyérformába töltjük, és a forró sütőbe vízzel félig teli tepsibe állítjuk. 30 percig gőzöljük, majd meleg tálra borítjuk, és olvasztott vajjal, illetve sajt- vagy gombamártással leöntve kínáljuk. (Készíthetjük hőálló tálban is, akkor ebben a tálban adjuk asztalra.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá