Gombafelfújt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 zsemle
- az áztatáshoz tej
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- őrölt bors
- a forma kikenésére zsír és liszt
- a tetejére 5 dkg olvasztott vaj vagy sajt, illetve gombamártás
Elkészítés
A megtisztított gombát apróra vágjuk, és a vajon sóval, borssal addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a párolt gombát, a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a zsemlemorzsát. Ha kell, utánasózzuk. Kizsírozott, kilisztezett őzgerinc- vagy püspökkenyérformába töltjük, és a forró sütőbe vízzel félig teli tepsibe állítjuk. 30 percig gőzöljük, majd meleg tálra borítjuk, és olvasztott vajjal, illetve sajt- vagy gombamártással leöntve kínáljuk. (Készíthetjük hőálló tálban is, akkor ebben a tálban adjuk asztalra.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »