Gombafelfújt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 zsemle
- az áztatáshoz tej
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- őrölt bors
- a forma kikenésére zsír és liszt
- a tetejére 5 dkg olvasztott vaj vagy sajt, illetve gombamártás
Elkészítés
A megtisztított gombát apróra vágjuk, és a vajon sóval, borssal addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a párolt gombát, a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a zsemlemorzsát. Ha kell, utánasózzuk. Kizsírozott, kilisztezett őzgerinc- vagy püspökkenyérformába töltjük, és a forró sütőbe vízzel félig teli tepsibe állítjuk. 30 percig gőzöljük, majd meleg tálra borítjuk, és olvasztott vajjal, illetve sajt- vagy gombamártással leöntve kínáljuk. (Készíthetjük hőálló tálban is, akkor ebben a tálban adjuk asztalra.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »