Gombafelfújt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1,5 zsemle
  • az áztatáshoz tej
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • a forma kikenésére zsír és liszt
  • a tetejére 5 dkg olvasztott vaj vagy sajt, illetve gombamártás

Elkészítés
A megtisztított gombát apróra vágjuk, és a vajon sóval, borssal addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a párolt gombát, a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a zsemlemorzsát. Ha kell, utánasózzuk. Kizsírozott, kilisztezett őzgerinc- vagy püspökkenyérformába töltjük, és a forró sütőbe vízzel félig teli tepsibe állítjuk. 30 percig gőzöljük, majd meleg tálra borítjuk, és olvasztott vajjal, illetve sajt- vagy gombamártással leöntve kínáljuk. (Készíthetjük hőálló tálban is, akkor ebben a tálban adjuk asztalra.)