Citromos rizsfelfújt recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 4 dl víz
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg rizs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 2 kk liszt
- vaj a tepsi kikenéséhez és zsemlemorzsa a megszórásához
Elkészítés:
A tejet a vízzel, a cukorral és a citrom héjával felforraljuk és beletesszük a rizst. A tojások sárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Közé keverjük a lisztet, és a tojások felvert habját. Vajjal kikenjük a tepsit, zsemlemorzsával megszórjuk és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Felvágva, lekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »