Citromos rizsfelfújt recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 4 dl víz
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg rizs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 2 kk liszt
- vaj a tepsi kikenéséhez és zsemlemorzsa a megszórásához
Elkészítés:
A tejet a vízzel, a cukorral és a citrom héjával felforraljuk és beletesszük a rizst. A tojások sárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Közé keverjük a lisztet, és a tojások felvert habját. Vajjal kikenjük a tepsit, zsemlemorzsával megszórjuk és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Felvágva, lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »