Citromos rizsfelfújt recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 4 dl víz
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg rizs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg vaj
- 2 kk liszt
- vaj a tepsi kikenéséhez és zsemlemorzsa a megszórásához
Elkészítés:
A tejet a vízzel, a cukorral és a citrom héjával felforraljuk és beletesszük a rizst. A tojások sárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Közé keverjük a lisztet, és a tojások felvert habját. Vajjal kikenjük a tepsit, zsemlemorzsával megszórjuk és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Felvágva, lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

