Angol virslifelfújt recept

Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 pár virsli
- só
- reszelt szerecsendió
A mártáshoz:
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- 1 babérlevél
Elkészítés:
Öt deka vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, a fűszereket meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Két deka vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a felfújt maszszát beleöntjük, a tetejét meghámozott, karikákra vágott virslivel kirakjuk, és a következő mártást rásimítjuk. Az olajban megfuttatjuk a hagymát, beleöntjük a paradicsompürét, meg kétszer annyi vizet, és a fűszerekkel ízesítjük. A tetejére sajtot reszelünk, és a maradék vajdarabkákat rászórjuk. Közepes lángon 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »