Angol virslifelfújt recept
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 pár virsli
- só
- reszelt szerecsendió
A mártáshoz:
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- 1 babérlevél
Elkészítés:
Öt deka vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, a fűszereket meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Két deka vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a felfújt maszszát beleöntjük, a tetejét meghámozott, karikákra vágott virslivel kirakjuk, és a következő mártást rásimítjuk. Az olajban megfuttatjuk a hagymát, beleöntjük a paradicsompürét, meg kétszer annyi vizet, és a fűszerekkel ízesítjük. A tetejére sajtot reszelünk, és a maradék vajdarabkákat rászórjuk. Közepes lángon 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

