Angol virslifelfújt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 pár virsli
  • reszelt szerecsendió

A mártáshoz:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél

Elkészítés:
Öt deka vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, a fűszereket meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Két deka vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a felfújt maszszát beleöntjük, a tetejét meghámozott, karikákra vágott virslivel kirakjuk, és a következő mártást rásimítjuk. Az olajban megfuttatjuk a hagymát, beleöntjük a paradicsompürét, meg kétszer annyi vizet, és a fűszerekkel ízesítjük. A tetejére sajtot reszelünk, és a maradék vajdarabkákat rászórjuk. Közepes lángon 15 percig sütjük.